Samenwerken?

Maak hieronder een vrijblijvende afspraak.

Van Bilderbeek Dental is gespecialiseerd in het op verzoek van een tandarts of implantoloog aanmeten en vervaardigen van alle uit de mond te nemen prothetische voorzieningen. Als alle tanden en kiezen verloren zijn gegaan is een kunstgebit noodzakelijk om de functie en het uiterlijk van het gebit te herstellen. Van Bilderbeek Dental combineert vakkennis met de beste materialen om een goed zittende en goed functionerende prothese te maken die bijna niet te onderscheiden is van de natuurlijke dentitie.

Volledige Protheses

Door nauwkeurige aanmeting met veel aandacht voor een juiste hoogte en beetbepaling wordt de basis gelegd. Daarna worden de tanden en kiezen uiterst zorgvuldig en recht opgesteld, waarbij gedurende het opstellen nauwkeurig de optimale anatomische en esthetische vorm gevolgd wordt. Het gaat niet alleen om een tandtechnisch, maar ook om een esthetisch perfect product.

Partiële gebitsprotheses

Cariës en tandvleesafwijkingen zijn de voornaamste oorzaken van het verlies van tanden en kiezen. Na een positieve evaluatie van de restdentitie (de tanden en kiezen die nog aanwezig zijn) door een tandarts is het zinvol over te gaan tot het aanmeten van een gedeeltelijke gebitsprothese. Er zijn twee groepen partiële protheses.

De kunststof plaatprothese ( in de volksmond plaatje genoemd) welke volledig van kunststof wordt gemaakt. Het kunststof deel waarin de “ ontbrekende ” tanden en kiezen worden geplaatst steunt op de kaak mogelijk met twee of meer gebogen ankers (haakjes) rond bestaande tanden/kiezen die ervoor zorgen dat de prothese beter op zijn plaats blijft zitten.

Een frameprothese is een uitstekend alternatief voor het ouderwetse plaatje, waarbij de basis is gemaakt van metaal (vitallium). Op deze metalen onderstructuur wordt tandvleeskleurige kunsthars aangebracht met kunststof elementen. De frameprothese blijft keurig op zijn plaats via klammers en maakt gebruik van de natuurlijke elementen die nog aanwezig zijn. De voordelen zijn, sterk, zit stevig in de mond vast, meer smaak door minder bedekking van het gehemelte, weinig reparatie.

Immediaatprotheses

Om allerlei redenen kunnen uw patiënten hun laatste tanden en kiezen verliezen. De eerste volledige prothese (immediaatprothese) die bij een patiënt wordt aangemeten wordt direct geplaatst na het trekken van de eigen tanden en kiezen. Omdat de kaak eerst moet genezen, is de pasvorm van een immediaatprothese zelden in één keer goed. Nadat de kaak volledig is genezen wordt een soort zachte vulling (rebasing) aan de binnenzijde van de prothese aangebracht om de pasvorm aan te passen.

Klikgebit

Een klikgebit is een kunstgebit dat geplaatst wordt op een aantal implantaten. Deze bevestiging van de prothese op de implantaten is uitneembaar, zodat het gebit dagelijks netjes gereinigd kan worden. Voor een overkappingsprothese worden twee of meer pijlers aan de voorkant of zijkant van de kaak geplaatst. Zo valt de prothese in zijn geheel over de implantaten en zijn ze niet meer te zien.

Een veel voorkomende constructie met implantaten is de prothese op een steg. Op de implantaten zitten abutments geschroefd. Deze staan met elkaar in verbinding door een bar. De steg kan worden vervaardigd van goud of titanium, worden gelaserd of gesoldeerd.

Wij hebben veel ervaring met het vervaardigen van klikgebitten en kunnen u veel werk uit handen nemen of zelfs het aanmeten en vervaardigen van het klikgebit volledig verzorgen. U wordt gedurende de behandeling op de hoogte gehouden en ziet uw patiënt alleen bij de laatste controle.

Gebitsbescherming

Harde klappen en rondvliegende ballen kunnen zware schade aanrichten. Daarom is gebitsbescherming bij veel sporten aan te bevelen Een goede gebitsbeschermer vangt niet alleen de klappen op maar verdeelt de kracht, zodat meestal geen schade optreedt. Gebitsbeschermers worden veel gebruikt bij de volgende sporten: (ijs)hockey, waterpolo, rugby, (kick)boksen, karate, voetbal, skateboarden etc. en zijn verkrijgbaar in vele kleuren.

Opbeetplaten of splints

Het krachtig over elkaar schuren van tanden en kiezen vindt meestal ’s nachts in de slaap plaats. Om tandenknarsen te verhelpen maken we diverse typen opbeetplaten. De meest toegepaste traditionele stabilisatie-opbeetplaat, met knopankers wordt eerst gemodelleerd in was en daarna omgezet in kunststof. De voorziening heeft een hoektand en frontgeleiding. De harde diepgetrokken opbeetplaat beschermt de dentitie, maar geeft geen stabilisatie in het gewricht. Op verzoek kan er in een opbeetplaat een zachte binnenlaag worden aangebracht wat het draagcomfort aanzienlijk verhoogd.