Samenwerken?

Maak hieronder een vrijblijvende afspraak.

Kroon en brugwerk is onze specialiteit

Het maken van een kroon of een brug is grotendeels handwerk is. Het is de kunst om precies de goede vorm en kleur te realiseren. Het porselein dat voor de kronen en bruggen gebruikt wordt, is door de tijd heen sterk verbeterd. De kleuren kunnen nauwkeurig bepaald worden en zijn levensecht.

Edelmetaal

Van oudsher worden kronen en bruggen van goudlegering gemaakt. Dit materiaal is zeer sterk en slijtvast, maar wel duur. Dergelijke kronen en bruggen hebben een goud- of zilverkleurig uiterlijk. Vanwege deze kleur plaatst de tandarts ze doorgaans alleen achter in de mond.

Edelmetaal – Porselein

Metaal met opgebakken porselein wordt nog steeds veelvuldig toegepast bij grote overspanningen en combinatiewerkstukken, met bijvoorbeeld een frame.
De onderstructuur bestaat uit een dunne kap van edelmetaal. Voor het uiterlijk wordt over deze kap een laag tandkleurig keramiek aangebracht en welke vervolgens wordt gebakken. Aan het opbouwen van de lagen keramiek, met de verschillende pigmenten, wordt door onze specialisten veel zorg besteed, zodat het beste esthetische resultaat bereikt wordt.

Zirkonium Kronen

Zirkonium is een uitermate sterk, weefsel vriendelijk materiaal en kan vanwege de perfect te vervaardigen pasvorm en de natuurlijke translucentie in veel situaties worden toegepast. We werken met alle vitapan classic kleuren zijn wij in staat met een hoogwaardig porselein zeer fraaie eindresultaten te bereiken. Een esthetisch voordeel van zirkonium is een overeenkomstige doorschijnendheid en terugkaatsing van licht als onze natuurlijke elementen. Het materiaal is tandkleurig en ziet er zeer natuurgetrouw uit.

Kroon op Implantaat

Wanneer er een of meerdere elementen verloren zijn gegaan, is het een goede optie om er een kroon of brug op implantaten in te zetten. De tandtechnici houden rekening met de functie en esthetiek van de kroon maar ook met de omliggende weke delen.

Facings

Facings zijn een esthetische oplossing voor bijvoorbeeld scheve of afgebroken tanden. Een groot voordeel van facings is dat ze kleurvast zijn. Koffie, thee en rode wijn hebben geen invloed op de kleur. Naast facings van porselein vervaardigen we tevens e.max press facings. Om bij de facing techniek een goede tandvorm te verkrijgen moet er met de preparatie “diep” genoeg gestart worden en dient men er voor te zorgen dat approximaal de contactpunten vrij geslepen worden. Het afdrukken van facings kan het best gebeuren met strips tussen de elementen. Deze strips blijven in de afdruk zitten en geven ruimte om afzonderlijke stompen te maken zonder deze approximaal te beschadigen.

Inlay

Soms is het niet nodig om een volledige kroon te maken omdat een groot deel van de kies nog goed is. In plaats van een vulling kan dan een inlay gemaakt worden. Deze gaat lang mee en is gemaakt van goud, keramiek of composiet. Een keramische of composiete inlay is in de mond niet van echt te onderscheiden. Een inlay wordt in het tandtechnisch laboratorium gemaakt.

Wij doen meer! Net dat beetje extra kunnen bieden geeft een goed gevoel. Wij ondersteunen u waar nodig, luisteren naar uw wensen en nemen werk uit handen, zodat u meer tijd heeft voor stoelwerk.