Samenwerken?

Maak hieronder een vrijblijvende afspraak.

Kleurbepaling is een belangrijk aspect van een tandtechnische restauratie en verdient de volle aandacht. Niet alleen de vorm van een nieuwe tand of kies is belangrijk. Wat het eerste opvalt als u lacht, is de kleur van uw tanden. De tand is een natuurproduct. Dit product bestaat dan ook niet uit maar één kleur.

De juiste kleur bepalen is niet simpel. Er kan sprake zijn van gekleurd of vals licht en het menselijk oog heeft ook beperkingen. Om de overeenkomstige kleur(schakering) en lichtreflectie na te kunnen bootsen is jarenlange ervaring en kennis nodig. Als behandelende tandarts kunt u natuurlijk zelf de kleur van een kroon of brug, facing of prothese bepalen. Maar het is ook mogelijk voor een juiste bepaling van de kleur, die bij de rest van het gebit, mond en gezicht past, door te verwijzen naar ons laboratorium. Onze tandtechnicus die uw werk gaat maken, kan een goed beeld krijgen van de mondsituatie.

In onze met invallend daglicht ingerichte kleurbehandelkamer worden uw patiënten op een professionele wijze ontvangen. Wij gaan aan het werk met een kleurstaal om zo hetgeen wat ze zien te ontleden en over te brengen op papier. Op deze manier proberen we de kleur van de huidige tanden zo dicht mogelijk te benaderen. Indien nodig maken we een foto van de desbetreffende tand en de situatie eromheen. Service en aandacht voor uw patiënt en voor u als tandarts de zekerheid dat het werk snel en zonder problemen geplaatst kan worden.